Spilltypen Utforsk

I spilltypen Utforsk flytter spilleren seg fra start til mål på et spillbrett. Målet er å samle flest mulig poeng. Det handler ikke om å komme først i mål, men om å løse oppgavene best mulig.

Når du lager et utforsk-spill, kan du velge mellom mange oppgavetyper. Samtidig kan du lage enkle quizzer hvis du heller ønsker det.

Med andre ord: Her er det duket for varierte og rike spillopplevelser!

Slik gjør du det

Velg spilltypen Utforsk.

Fyll inn tittel og mål, og legg eventuelt til tagger og dem du vil samarbeide med når du lager spillet.

Du har nå kommet til steg fire i opprettelsen av spillet, og skal i gang med å lage oppgavene på spillbrettet.

Lag spillbrettet

Velg “Spillbrett”, og du får opp et standard spillbrett med ulike valg på ei verktøylinje. Du har tilgang på en rekke ferdige bakgrunner som du kan bruke på spillbrettet. Hvis du ønsker å ha en annen bakgrunn enn den som standard ligger inne, bruker du valgene «Tema» og «Bakgrunn» på verktøylinja.

Velg først «Tema». Så kan du velge «Bakgrunn» hvis temaet har flere alternativer du kan velge mellom.

Du har nå laget spillbrettet for spillet ditt, og kan gå videre til å lage oppgavene som skal ligge der.

Lag oppgavene

Dobbeltklikk på spillbrettet og velg «Legg til oppgave med innhold».

Du blir nå sendt til et innholdsbibliotek der du enten kan bruke oppgaver andre har laga, eller lage dine egne oppgaver.

Biblioteket byr på over 30 ulike interaktive innholdstyper! Her ligger med andre ord alt til rette for at du kan lage spennende og varierte spill. På h5p.org finner du en komplett oversikt over alle innholdstypene. Der finner du også veiledning til hvordan du lager dem, og eksempler.

Under viser vi deg én av innholdstypene – interaktiv video. I en interaktiv video kan du legge inn spørsmål og oppgaver underveis i videoen – en fin måte å engasjere spilleren på.

Slik lager du en interaktiv video

Trykk på «Opprett innhold» og velg «Video» i nedtrekksmenyen.

Du blir nå sendt til et redigeringsprogram som lar deg legge inn en video. Du kan enten laste opp ei videofil, eller lime inn ei lenke til en video på for eksempel YouTube.

Velg «Add interactions», og du kan legge inn spørsmål eller oppgaver underveis i videoen. Du velger selv hvor mange oppgaver du vil ha, og når og hvor i videoen du vil ha dem. Vi velger å legge en enkel True/False-oppgave i slutten av videoen. Her må spilleren ganske enkelt svare på om en påstand er riktig eller feil.

Vi gjør noen enkle innstillinger for visning av oppgaven, før vi skriver inn påstanden og krysser av for om den er riktig eller uriktig.

Trykk «Done» og så lagre, og du har den første oppgaven i den interaktive videoen på plass.

Dette var ett eksempel. Spilltypen Utforsk gir deg stor frihet og uendelige muligheter til å lage fantastiske spill. Prøv deg frem, og la kreativiteten og skapergleden blomstre!