Spilltypen Kongen på haugen

Spilltypen Kongen på haugen handler om å komme til målet – toppen av haugen – raskest mulig. Spilltypen er derfor genial til enkle, kjappe quizzer.

På veien til toppen møter spilleren minst sju spørsmål. For å komme helt til topps, må spilleren svare riktig på alle spørsmålene.

På et tidspunkt kan spilleren risikere å måtte rykke tilbake til start dersom svaret er feil – omtrent som i stigespill. Når spilleren har kommet seg forbi dette punktet og til toppen, gis det tilbakemelding på hvor lang tid som er brukt. Det vises også ei liste over de høyeste poengsummene som er oppnådd i spillet.

Da er det bare å begynne – du lager et kongen på haugen-spill på fem minutter!

Slik gjør du det

Velg spilltypen Kongen på haugen.

Fyll inn tittel og mål, og legg eventuelt til tagger og dem du vil samarbeide med når du lager spillet.

Du har nå kommet til steg fire i opprettelsen av spillet, og skal i gang med å lage spørsmålene.

Velg “Spillbrett”, og trykk så på «Spørsmål».

Da får du opp et vindu der du kan velge mellom å

  1. lage egne spørsmål og svar
  2. bruke spørsmål og svar som andre har laga

Lag egne spørsmål og svar

La oss først se på hvordan du lager egne spørsmål og svar. Du må ha i alle fall sju spørsmål i spillet ditt. Slik gjør du det:

Skriv inn et spørsmål, og legg til svaralternativ. Du må ha kun ett riktig svar, men velger selv hvor mange gale alternativer du skal ha med. Vi anbefaler likevel ikke å ha flere enn tre gale svaralternativer, siden Kongen på haugen er en spilltype der tidsbruk er viktig for spillerne.

Velg blant spørsmål og svar som andre har laga

Du kan også lage kongen på haugen-spill med quizzer som andre har laga. På samme sted som du lager spørsmål og svar selv, får du automatisk opp forslag til spørsmål og svar som andre har laga. Disse forslagene er basert på tittelen og tagger du har gitt spillet ditt.

Her kan du velge fritt blant alternativene. Du må ha i alle fall sju spørsmål i spillet ditt. Trykk på plussknappen “Legg til i spillet ditt” for de spørsmålene du ønsker å bruke. Velg deretter “Lagre og lukk”.

Sånn – nå har du fiksa et kongen på haugen-spill!