Del spillet ditt

Når du er ferdig med å lage spillet ditt, kan du dele det med hvem du vil. For eksempel elevene dine, de ansatte i avdelinga eller vennegjengen. Her er det viktigste du trenger å vite.

Toppliste

Ønsker du å gjøre spillet mer spennende? Da kan det være en idé å la spillerne konkurrere om å komme øverst på topplista. La dem kappes om å få flest poeng eller gjennomføre spillet på kortest mulig tid, alt etter hvilken spilltype du har valgt!

Slik gjør du det: 

  1. Velg at topplista skal vises på spillet.
  2. Velg hvor mange spillere som maksimalt skal vises i topplista.
  3. Velg hvor mange spillere som må ha starta på spillet før topplista skal vises.
  4. Velg hvor stor prosentvis andel av spillerne på topplista som skal vises.

Publisering

Før du deler spillet med andre, må du bestemme deg for noen enkle betingelser:

Ønsker du at andre skal kunne ta en kopi av spillet ditt? At de skal kunne lage egne spill basert på ditt? I så tilfelle må du krysse av i boksen for dette.

Ønsker du at spillerne må være pålogget Gamilab for å kunne spille? Da må du huke av for det.

Ønsker du å legge spillet ditt ut på markedsplassen til Gamilab, slik at alle som besøker den kan se og spille spillet? Da må du huke av for det.

Velg publiser, og du er klar for å dele spillet med dem du vil!

Spillkode

Når du publiserer spillet ditt, opprettes det automatisk en spillkode.

Klikk deg inn på kortet med spillkoden, og du får opp et dashboard. Her finner du flere måter du kan dele spillet på.

Du kan dele med lenke, med kode, via e-post eller Google Classroom. Når du deler med kode, går spillerne til gamilab.com/play og skriver inn koden der. Vips, så er de i gang med spillet!

Tips!

Vil du dele spillet med flere grupper – ikke bare én? Kanskje du er lærer og vil dele spillet med flere klasser? Da kan det være lurt å lage en spillkode for hver gruppe eller klasse. Det gir deg bedre oversikt over spillerne i den enkelte gruppa, og hvordan det går med dem.

Velg «Ny Spillkode» under «Mine Spillkoder». Da lager du en ny kode som du kan dele med spillerne i en og samme gruppe. Du kan også gi koden et navn slik at det blir enklere å skille mellom de ulike gruppene. Enkelt!