Kom i julestemning med denne lille adventskalenderen 🎄

Ho ho ho! 🎅 Trenger du litt julensnadder til elevene dine – små hyggelige avbrekk fram mot jul? Ta en titt på denne kalendermalen vi har satt sammen til deg. Malen vi har laget finner du nederst i artikkelen.

Vi har satt sammen et lite spill bestående av Advent Calendar (H5P).

Hvordan det fungerer

Innholdstypen fungerer akkurat som en vanlig adventskalender, med luker som elevene åpner for hver dag. Med denne koselige, lille innholdstypen tryller du fram små, varierte daglige pauser med tekst, bilder, lenker, lyd eller video.

Merk at du kun kan velge én type innhold per luke – eller dag.

Bak hver luke legger du til det innholdet du vil – lyd, bilde, lenke, tekst eller video.

Kjekt å vite

Vi har aktivert “designmodus” i atferdsinnstillingene til kalendermalen. Dette gjør det mulig å åpne alle lukene til enhver tid. Hvis denne boksen ikke hukes av, kan lukene kun åpnes på dagens dato eller senere.

Planlegger du å kjøre spillet med elevene i plenum, anbefaler vi å bruke “designmodus”. Da kan du åpne lukene før juleferien ringer inn.

Aktiverer du “designmodus”, kan lukene åpnes når du vil.

Tips 1 – slapp av, du rekker det

Husk at du ikke trenger å gjøre hele kalenderen ferdig til 1. desember. Du kan til enhver tid redigere kalenderen og legge til innhold bak lukene – noe som gir deg litt bedre tid til å fullføre kalenderen i tide.

Tips 2 – spar tid med standardbakgrunnen

Hvis du ønsker å bruke en annen bakgrunn enn standardbakgrunnen, vær oppmerksom på at lukene ikke har opasitet. Du vil dermed få en ganske stor jobb i et fotoredigeringsprogram med å lage forsiden og baksiden til hver luke – i tillegg til å få lukene til å passe. Uten en slik redigeringsjobb vil du ende opp med luker som ikke passer til bakgrunnsbildet, da de får tilfeldige farger.

Malen – tilpass og bruk i klassen din

Gå til malen på Gamilab.com.

Så her er vår lille førjulsgave til deg! Test det ut og klikk på knappen “Bruk dette spillet” i nedre høyre hjørne under spillet for å lage din kopi og tilpasse for din bruk.

Klikk på “Bruk dette spillet”-knappen for å lage og tilpasse din egen kopi.