LearnPlayground er blitt til Gamilab

Etter en lengre periode med masse ut utvikling er vi stolte over å endelig kunne presentere gamilab.com. Vi har valgt å endre navnet av to grunner. 1 at nettstedet har fått så mye mer funksjonalitet og 2 at det nye navnet passer mye bedre til produktet vi tilbyr.

Med gamilab har vi nå kuttet ut alt som har med grupper og roller å gjøre. Det betyr at både elever og lærere kan lage spill for læring. Videre har vi gjort det veldig mye lettere å tildele et spill til en gruppe elever. Fra før hadde vi muligheten til å bruke Google Classroom, men nå har vi lagt til deling via lenke og spillkode. Dermed kan du som lærer bruke samme spillet til flere klasser uten at du trenger å kopiere eller endre på spillet.

Flere spill-elementer

Videre har vi arbeidet mye med spill-opplevelsen. For elever er dette veldig viktig. Vi har hørt på elevene vi har snakket med som ønsket å lage seg sin egen avatar. Vår nye avatar-generator lar elevene lage akkurat det ansiktet de vil til sin spillefigur. Vi har imidlertid valgt bort at det skal gjøres noe med kroppen, og det er et bevisst valg fra vår side. Når det er sagt så er det ikke umulig at elevene og lærere i fremtiden skal kunne lage seg avatarer med flere klesplagg og at klesplaggene skal kunne kjøpes for opptjente stjerner. Hvordan det blir kommer i en senere oppdatering. Vi har også valgt å gjøre topplisten mer synlig. Denne topplisten slår du som spillprodusent av eller på. Du bestemmer hvor mange som skal få være på listen og du bestemmer hvor stor andel av elevene som skal vises. Videre har vi valgt å vise initialer på spillerene i stedet for navnet. Dersom det kommer sterke argumenter for å legge til noe annet enn initialer vil vi vurdere å endre på det. Vi har også lagt til mange nye spillebrett som kan brukes. På den måten kan du gi spillet et mye mer personlig inntrykk.

I fremtiden vil det komme flere spillebrett og flere tema, men det kommer vi tilbake til.

Enklere å lage spill

Det å lage spill har vært en større og mer komplisert affære. Nå gjør vi det enklere å lage spill med en mye bedre spill-editor. Spill-editoren tar deg gjennom de 3 stegene som er viktig:

  1. Tittel og mål (hva handler spillet om)
  2. Målgruppe (hvem er spillet for)
  3. Spillebrettet (hvordan skal spillet se ut)

Deretter går du gjennom innstillingene på spillet og så er du klar til å distribuere spillet til elevene.

Feide

Vi har vært Feide-klare tidligere, men med de nye endringene er det enda lettere å komme i gang med Feide. Vi bruker tjenesten Learning-Id til pålogging. Denne må legges til av kommunens IKT-ansvarlige. Her har vi også opprettet databehandleravtaler og vi har opprettet et nettsted hvor du kan lese mer om tjenesten på learning-id.com.

Oversiktlig resultatside

Som lærer er det viktig at du har god oversikt over elevenes fremgang.

Her kan du se elevnavn og avatar på spillerne, samt at du kan se en elevs personlige fremgang.

Fortell oss gjerne din om hvordan din opplevelse av Gamilab er og husk å anbefal oss til dine venner.

Happy Gaming 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.